Doctoral Concert. Elo Tepp (violin)

10.06.2021 at 17:00
Mustpeade maja, Olavi saal

“Tartu 1830”

Kaastegevad Mari Targo (viiul), Laur Eensalu (vioola) ja Leho Karin (tšello)
Kavas Bach, Beethoven, Spohr, Kudelski 

Sissepääs tasuta!
Kontsert toimub koostöös Tallinna Filharmooniaga

Oma esimese doktorikontserdi kava olen sidunud huvitava perioodiga Tartu kultuurielust – aastatel 1829–1835 tegutses Tartus viiuldaja Ferdinand David, hilisem Leipzigi Gewandhausorkestri kontsertmeister ja Felix Mendelssohni hea sõber. Tartus oli ta seoses teenistusega Raadi mõisahärra Karl Gotthart von Lipharti keelpillikvartetis, kuid ta osales koos oma kvartetikaaslastega ka aktiivselt Tartu muusikaelus. Nii näiteks mängis Lipharti kvartett mitme aasta jooksul terve kontserdiseeria kvartetimuusikast.

Kontserdikavasse olen valinud teosed, mis tõenäoliselt võisid Tartus 1830. aastatel kõlada: duo Davidi õpetajalt Louis Spohrilt, trio tema kvartetikaaslaselt Carl Matthias Kudelskilt ning kvarteti Ludwig van Beethovenilt. Kontserdi sooloteose – Johann Sebastian Bachi partiita E-duur – mängin Davidi loodud redaktsioonis, püüdes seda täpselt järgida. David andis Bachi sooloviiuliteoste redaktsiooni välja 1843. aastal, kui ta sai vastavatud Leipzigi konservatooriumi viiuliprofessoriks. Väljaande üksikasjalisus tehnilistes küsimustes lubab arvata, et David pani kirja juhtnöörid õpilastele. Tämbrilise sarnasuse huvides kasutan selle loo esitamisel soolkeeli modernsel viiulil ning tollal juba kasutusel olnud tänapäevase kujuga Tourte-tüüpi poognat.

Elo Tepp (1975) on Tallinna Kammerorkestri 2. viiuli kontsertmeister ning Tallinna Muusikakeskkooli viiuliõpetaja. Ta on lõpetanud Eesti Muusika-ja Teatriakadeemia magistrantuuri prof. Mart Teearu juhendamisel ning täiendanud end Utrechti Kaunite Kunstide Koolis Keiko Wataya juures. Aastatel 1997–2004 osales Tepp kammerorkestri Kremerata Baltica töös (kunstiline juht Gidon Kremer). 

TKO koosseisus on Tepp saanud kaassolistina esineda väljapaistvate viiuldajate Florian Dondereri, Peter Spissky ja Dmitri Sinkovskiga ning osaleda kammermuusikasarjas “Brunchert.”

Huvi barokkmuusika vastu on teda kokku viinud Tallinna Barokkorkestri ja varajase muusika stuudioga Cantores Vagantes.

Tepp on ka noorte klassikalise muusika festivali Kratt laste keelpilliansambli juhendaja.