Teatrikunsti doktorant Karl Saks esitleb oma III loometööd

08.12.2023 at 19:00
Tartu Uus Teater

Teatrikunsti doktorant Karl Saks esitleb oma III loometööd Tartu Uues Teatris 8. detsembril 2023.

Karl Saks on tantsulavastuse “Ma jään kaevu juurde igavesti jooma” helikujunduse autor. Täpsem info lavastuse kohta: https://www.uusteater.ee/lavastused/maret-joosep-ene

Karl Saks (1984) on Eesti koreograaf ja helikujundaja. 2017. aastal lõpetas Eesti Kunstiakadeemia uusmeedia eriala (MA) ja 2021. aastal alustas doktoriõpinguid Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias. Saks töötab lektorina Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemias.

Saksa doktoritöö pealkiri on “Kuuldelised komponendid etenduskunstides. Etenduskunstniku kompositsioonilised töövahendid ja loominguline praktika”.
III aasta doktoriprojekti raames esitleb Saks enda komponeeritud helikujundust Maret Tamme ja Joosep Susi tantsulavastuse kontekstis.
Tantsulavastus „Ma jään kaevu / juurde igavesti jooma“ põhineb Mihkelsoni 11 luulekogul aastatest 1978–2010 ja lähtub luuletuste lüürilisest põhitoonist, loost olulisemaks muutub ainulise lugeja kogemus. Lähtudes uurimusest on plaanis kaardistada helikujundusekomponeerimise tagamaid, kuidas ja mille põhjal tulevad kunstilised otsused? Kuidas mõtestada ja kehtestada mihkelsonilik maailm lavastuse jaoks helikujunduse komponeerimisel?