Euroopa Liidu Noorteorkester (EUYO) otsib oma ridadesse uusi mängijaid!

Kandideerima on oodatud kõik EL kodakondsust omavad instrumentalistid vanuses 16-26 aastat (seisuga 31.12.2022). Täpsemalt saab kandideerimisreeglite ja nõuete kohta lugeda EUYO kodulehel (Rules and Regulations).

Konkurss leiab aset kahes voorus:

  • Keelpillide eelvoor 5. oktoobril kell 15.00 kammersaalis (C-405) ning puhk- ja löökpillide eelvoor 9. oktoobril kell 14.00 ruumis D-511;
  • Lõppvoor teisipäeval, 11. oktoobril kell 10.00 ruumis D-511.

Repertuaar
Esitada vabalt valitud soolo- või klaverisaatega teos + orkestripartiid.
NB! Löökpillid esitavad ainult orkestripartiid.

Registreerumine
Kõik soovijad saavad registreeruda EUYO kodulehel hiljemalt 27. septembriks 2022.

1976. aastal asutatud ja tänaseks maailma ühe parima sümfooniaorkestri staatusse tõusnud kollektiiv on teinud koostööd maailma juhtivaimate  muusikute ja dirigentidega nagu Daniel Barenboim, Leonard Bernstein, Herbert von Karajan ja Mstislav Rostropovtš. Eraldi äramärkimist väärib orkestri asutaja ja kauaaegne peadirigent Claudio Abbado, aga ka endised peadirigendid Valdimir Ažkenazy ja Bernard Haitink. Orkestri praegune peadirigent ning kunstiline juht on Vassili Petrenko. Kevad- ja suvesessioonid on tavaliselt toimunud ja kui pandeemia lubab, siis toimub ka 2023 orkestri residentsides Ferraras, Grafeneggis ja Bolzanos, milllel järgneb kontserttuur. Lähemalt saab orkestri tegemistest lugeda EUYO kodulehelt.

Lisainfo ja küsimused:
Kai Kiiv
6675 721
kai.kiiv@eamt.ee