Sel kolmapäeval, 8. märtsil kell 19.00 etendub Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia kontserdi- ja teatrimaja suures saalis impro-ooper „RännaKuuuL“.

Impro(mono)ooper on kohapeal loodud ülesehituse ja sisuga suurvorm, mis on EMTA kaasaegse improvisatsiooni professorite Anne-Liis Polli ja Anto Petti (duo Poll & Pett) pikaajalise koosmusitseerimise tulemusena väljakujunenud žanr.

„Kontserdivormis on meie duo impro-ooperit edukalt esitanud mitmel korral ja seda näiteks Varssavis, Glasgows, Helsingis, Vilniuses, Tallinnas ja ka mujal. Pikaajaline koostöö on duos välja arendanud keskendumisoskuse, kogemuse ja usalduse pika vormi läbiviimise õnnestumiseks ning samuti oskuse ja kogemuse kontrollida muusikalist materjali ning aega,“ avab projekti tagamaid Anne-Liis Poll.

„Idee luua lavastuslik impro-ooper on meie mõtetes olnud juba pikka aega. Muusikalist inspiratsiooni on pakkunud ka kaasaegse tantsu keel. Nüüd on meil olemas meeskond, kes on huvitatud impro-ooperi idee edasiarendamisest ning kellega koos on võimalik antud suurvormiline projekt professionaalselt ellu viia,“ sõnab Poll.

Impro-ooper „RännaKuuuL“ annab võimaluse publikul osa saada 60-minutilisest muusikalisvisuaalsest rännakust läbi seitsme erineva pildi, mille dramaturgia luuakse kohapeal kindlas ruumis häälte, helide, kõlade, liikumise, valguse, teksti ja visuaali kaudu. Piire kombates võidakse väljuda ka enda mänguruumist ning siseneda hoopis kellegi teise mänguruumi. Lugu algab, seikleb, kulgeb, möllab… ja ühel hetkel lõpeb.

Lavatuse truppi kuuluvad Anne-Liis Poll (hääl, väikesed instrumendid, elektroonika), Anto Pett (klaver, prepareeritud klaver), Vlady Bystrov (erinevad puhkpillid, elektroonika), Teet Kask (liikumine, tants) ja Rainer Põldeots (valgus).

Kaasamõtlemiseks Anne-Liis Polli loodud haikud:

Rändaja tee
tolmust pühitud
higistades

Vaimustuda
üllatada ennast
iseendas

Kulgev elu on
uskumise peegeldus
enese elust

Me oleme kõik
selle maailma tähed
elu kiirguses

Piletid on saadaval Fientas ja tund enne algust kohapealt. Õpilastele, üliõpilastele ja pensionäridele on sissepääs tasuta.

Meediakajastusi:
EMTA suures saalis etendub naistepäeval impro-ooper „RännaKuuuL“ (ERR, 08.03.2023)