XII Kotzebue-kõnelused / XII Kotzebue-Gespräch

06.10.2023 kell 10:00
Orelisaal

6. oktoobril toimub kaheteistkümnendat korda kirjaniku, teatritegelase ja estofiili August von Kotzebue (1761–1819) tegevust ja loomingut uuriv saksakeelne interdistsiplinaarne konverents „Kotzebue-kõnelused“. (“Kotzebue-Gespräch”). Vaheldumisi Berliinis ja Tallinnas toimuva konverentsi algatas 2012. aastal tollane Eesti Vabariigi kultuuriatašee Saksamaal Harry Liivrand, praegune EMTA kultuuriloo õppejõud. Kõik senised üksteist konverentsi on toimunud EMTA ja Berliin-Brandenburgi Teaduste Akadeemia koostöös, välja on antud kaks saksakeelset artiklikogumikku Berliin-Brandenburgi TA sarjas “Berliner Klassik”.

Seekordsel konverentsil esinevad Klaus Gerlach, Anna Ananieva, Rolf Haaser ja Zenaida des Aubris Saksamaalt ning eesti teadlased Anu Allikvee, Kairit Kaur, Maris Saagpakk, Aira Võsa, Arvo Tering, Harry Liivrand ja Kristel Pappel. Sissejuhatuse konverentsi teeb Harry Liivrand, tervitussõnad on EMTA rektorilt prof. Ivari Iljalt, Berliin-Brandenburgi TA akadeemikult prof. dr. Conrad Wiedemannilt ja Eesti TA akadeemikult prof. dr. Jaan Unduskilt.

Partnerid ja toetajad: Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia, Tartu Ülikool, Tartu Ülikooli Raamatukogu, Underi ja Tuglase Kirjanduskeskus, Tallinna Ülikool, Berliin-Brandenburgi Teaduste Akadeemia, Nordic Forum Hotel.