Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri (ERSO) komisjoni ühehäälse otsusega valiti II viiulirühma rühmamängija ametikohale kümne muusiku seast Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia üliõpilane Annelize Vlasenko.

Annelize Vlasenko alustas viiuliõpinguid 7-aastaselt Saue Muusikakoolis (õpetaja Juta Ross). Õpingud jätkusid Tallinna Muusikakeskkoolis (õpetajad Aino-Marika Riikjärv ja Kristina Kriit), mille ta lõpetas 2019. aastal kuldmedaliga. Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia bakalaureuseõppe lõpetas Vlasenko 2022. aastal cum laude (õpetaja Krstiina Krtit) ning hetkel jätkab ta akadeemias õpinguid magistrantuuris.

Vlasenko on pälvinud tunnustusi mitmetel konkurssidel ja festivalidel, sealhulgas vabariiklikul konkursil ,,Parim noor instrumentalist 2016”, kus ta saavutas I koha. Samuti on teda tunnustatud diplomiga X Eesti noorte keelpillimängijate konkurss-festivalil (2018), kammermuusika konkurss-festivalil In Corpore(2018) ning  EMTA II ja III klaverikammermuusika konkursil saavutas ta kvintetiga peapreemia. Eesti Keelpillimängijate konkursil (2020) pääses ta II vooru.

Annelize Vlasenko on erialaselt täiendanud end Dmitry Sitkovetsky, Noah Bendix-Balgley, Dorian Xhoxhi, Triin Ruubeli, Stanislav Pronini, Eva Bindere, Marlene Ito, Mari Tampere-Bezrodny, Shlomo Mintzi, Jan Repko, Dejan Bogdanovichi, Marina Chiche jt. tunnustatud viiuldajate meistrikursustel.

2019. aastal soleeris ta Tallinna Muusikakeskkooli sümfooniaorkestri ees ning 2021. aastal Eesti Muusika-ja Teatriakadeemia kammerorkestri ees. 2018. aastal osales Concertgebouw orkestri projektis ,,Side by Side” ning 2020. aastal valiti ta Animato akadeemiasse ja orkestri liikmeks.

2021/2022 hooajal osales orkestritöös Rahvusooper Estonia orkestris ning 2022/2023 hooajal Eesti Riiklikus Sümfooniaorkestris. 2021. aastal osutus väljavalituks Berliini Filharmoonikute, Karajani Akadeemia ja Balti riikide muusikaakadeemia ühisprojekti Baltic Roots, mis toimus selle 2022. aasta oktoobris Berliinis. Viimase projekti pidulik lõppkontsert toimus Berliini Filharmoonia Kammersaalis.

Vlasenko on klaverikvinteti Soli Deo Gloria liige, kellega toimuvad regulaarselt esinemised.

Õnnitleme ja soovime palju edu!