Viiuli-, vioola- ja kammermuuusikameistrikursus. Roman Spitzer

12.02.2024 – 14.02.2024
kell 10:00
C-405

ROMAN SPITZER (CODARTS Rotterdam, Holland)
12. veebruaril kell 10.00-16.00 C-405 viiulimeistrikursus
13. veebruaril kell 10.00-16.00 C-405 vioolameistrikursus
14. veebruaril kell 9.30-16.00 C-405 kammermuusikameistrikursus

Roman Spitzer (1969) alustas viiuliõpinguid 6-aastaselt sünnilinnas Peterburis prof. S. Zabejinski juures ja jätkas N. Rimski-Korsakovi nim. Konservatrooiumis prof. V. Mazeli käe all. Õpingute ajal võitis ta mitmeid mainekaid auhindu, mängis solistina kooli- ja konservatooriumiorkestrites Peterburis ja välismaal.

Pärast emigreerumist Iisraeli 1990. aastal jätkas ta õpinguid vioolamängijana Tel Avivi Muusikaakadeemias G. Lewertoffi klassis ja asus peagi tööle ka Tel Avivi Sümfooniaorkestri vioolarühma kontsertmeistrina. Samal ajal mängis ta ka uues Tel Avivi keelpillikvartetis, mis võitis mitmeid auhindu erinevatel konkurssidel ja osales ka Tel Avivi rahvusvahelisel kvartettide festivalil.

Alates 2000. aastast on Roman Spitzer Iisraeli Filharmooniaorkestri vioolarühma kontsertmeister ja alates 2016. aastast Rotterdami Filharmooniaorkestri vioolarühma kontsertmeister.

Peale orkestrandikarjääri tegutseb Roman vioolaõppejõuna nii Tel Avivi kui ka Jeruusalemma Muusikaakadeemias ning käesoleval ajal ka Rotterdami Codarts Muusikaakadeemias. Lisaks annab ta vioola- ja kammermuusika meistriklasse Iisraelis ja välismaal. Ta on oodatud külaline sellistel tuntud muusikafestivalidel nagu Verbier, Gstaadi Menuhini ja Wengeni Mendelssohni festivalid (Šveits), Sommerliche Musiktage Hitzacker (Saksamaa) jt.

Roman Spitzeri kammeransamblipartneriteks on olnud sellised väljapaistvad muusikud nagu Efim Bronfman, Sol Gabetta, Natalia Gutman, Steven Isserlis, Patricia Kopatšinskaja, Konstantin Lifshitz, Vadim Repin, Julian Rachlin, Gil Shaham, Peter Wispelwey ning Iisraeli ja Rotterdami Filharmooniaorkestrite juhtivad liikmed. Iisraeli Filharmooniaorkestri koosseisus on Roman esinenud H. Blomstedti, R.F. de Burgose, G. Dudameli, V. Gergievi, L. Maaseli, K. Masuri, K. Nagano, A. Pappano, D. Robertsoni, W. Sawallischi, D. Barenboimi, G. Sinopoli, J. Temirkanovi ja paljude teiste nimekate dirigentide käe all.