15. juunil esietendub Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia black box’is EMTA lavakunstikooli XXXI lennu lõpetaja ja heliloomingu eriala vilistlase, noore lavastaja-helilooja Astra Irene Susi muusikateatri lavastus “Vankumatu”. Lavastuse raames tulevad kokku erineva taustaga teatritegijad, valdkonna professionaalid, kelle hulgast leiab nii klassikalisi kui ka popmuusikuid, kaasaegseid etenduskunstnikke, fotograafe, drag-artiste ja näitlejaid, sealhulgas akadeemia õppejõude ja vilistlasi. Publiku ette astuvad Anne Türnpu, Florian Wahl, Johhan Rosenberg, Eva Maria Aru, Olga Bulavina, Toomas Hendrik Ellervee, Alana Proosa, Ms. Elsa, Lauren Grinberg, Katariin Raska ja Karl Tipp.

Tegemist on maksimalistliku lavastusega, milles kohtuvad õhulosside ehitajad, Dionüüsose šamaanid, julgusest segadusse viidud sõdurid ja vabadusest iiveldavad narrid. Lavastuse tegemiseks andis tõuke Hans Christian Anderseni “Vankumatu tinasõduri” muinasjutt. Susi keskendub lavastuses fantaasiatele, mida inimene kedagi või midagi ihaldades loob, ning hetkedele, mil kõik ette kujutatu illusiooniks osutub.

“Vankumatu” on Astra Irene Susi debüütlavastus. Susi on lõpetanud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia heliloomingu erialal ning on hetkel lõpetamas EMTA lavakunstikooli näitleja erialal. Tulenevalt oma interdistiplinaarsest taustast on Susi soov muusikute ja etendajate rolle laval võrdsustada, mida muusikateater hästi võimaldab. Seega on kõik etendajad asetatud enda jaoks uude ja tundmatusse konteksti, tänu millele saavad nad end publiku jaoks ootamatutes rollides näidata.

Lisaks Susile aitavad lavastuse loomisele kaasa dramaturgid Heneliis Notton ja Martin Kirsiste, kostüümikunstnik Karl-Christoph Rebane, stsenograaf Kairi Mändla (assistent Grete Lepp) ja loovprodutsent Anita Kodanik. Laval näeb ka kunstnik Terje Ojaveri skulptuure. Etendused toimuvad vaid viiel korral: 15., 16., 17., 18. ja 19. juunil EMTA black box’is. Lavastust toetavad Eesti Kultuurkapital ja Tallinna Kultuuri- ja Spordiamet.

Rohkem infot siit. Piletid Piletikeskusest.

Meediakajastusi:
Astra Irene Susi tõi lavale oma esimese teose “Vankumatu” (Aktuaalne kaamera, ERR, 15.06.2024)
15. juunil esietendub muusikateatri lavastus “Vankumatu” (Klassikaraadio, 14.06.2024)
Kuku. Saalis (Kuku raadio, 12.06.2024)
Kiirkohting: Astra Irene Susi (Müürileht, 10.06.2024)
Astra Irene Susi: tahtsin teha lavastust, mida sooviksin ise vaadata (ERRi kultuurisaade OP, 30.05.2024)
Lavakunstikooli lõpetav Astra Irene Susi toob välja žanreid segava lavastuse (ERR, 21.05.2024)