Meistrikursus pianistidele. Stefan Bojsten

22.10.2024 kell 10:00
B-307

STEFAN BOJSTEN (Royal College of Music, Stockholm)
22. oktoobril kell 10.00-13.00 & 14.00-16.00 B-307

Stefan Bojsten on üks tuntumaid ja tunnustatumaid Rootsi pianiste. Ta on esinenud enamiku Rootsi orkestrite solistina ning andnud kontserte kogu Skandinaavias, Euroopas, Aasias ja Põhja-Ameerikas. Mitmete rahvusvaheliste klaveri- ja kammermuusikakonkursside võitude tipuks võib pidada 1985. aastat, kui duo Bojsten – Almgren võitis esimese koha maailma suurimal kammermuusikakonkursil, Premio Vittorio Gui konkursil Firenzes. See tõi kaasa kutsed  festivalidele ja kontserttuuridele üle kogu Euroopa.

Stefan Bojsten on õppinud Stockholmi Kuninglikus Muusikakõrgkoolis, samuti Londonis ja New Yorgis, kus teda juhendasid teiste seas Phyllis Sellick ja Arthur Balsam. Alates 1997. aastast on Stefan Stockholmi Kuningliku Muusikakõrgkooli professor. Lisaks annab ta teistes muuusikakõrgkoolides sagedasti meistrikursusi ning osaleb regulaarselt rahvusvahelistel klaverikonkurssidel žürii liikmena.

Stefan on ka Rootsi ühe mainekama muusikasarja “Klaverimuusika Kunstiakadeemias” (Piano Music at the Academy of Arts) esimees ja produtsent.

Stefan Bojsten on salvestanud albumeid paljudele tuntud klassikalise muusika plaadifirmadele nag Polar, Caprice, Bis, Naxos, Fermat, Artemis, MAP, recut, Musica Sveciae ja Opus 3.