Meistrikursus pianistidele. Anders Kilström

22.10.2024 kell 10:00
C-405

ANDERS KILSTRÖM (Royal College of Music, Stockholm)
22. oktoobril kell 10.00-13.00 & 14.00-16.00 C-405

Rootsi pianist Anders Kilström on esinenud solisti ja kammermuusikuna pea kogu Euroopas, Aasias, Põhja-Ameerikas, Austraalias, Uus-Meremaal ja endises Nõukogude Liidus. Ta on mänginud solistina selliste tuntud dirigentide käe alla nagu Alan Gilbert, Neeme Järvi, Franz Welser-Möst, Hans Vonk ja Heinz Wallberg. Kilström teeb regulaarselt koostööd juhtivate instrumentalistide ja lauljatega. Ta on tuuritanud koos Walesi baritoni Bryn Terfeliga Aasias, Austraalias ja Uus-Meremaal, samuti koos metsosopran Barbara Hendricksiga Prantsusmaal ja Kanadas ning metsosopran Ann-Sofie von Otteriga Hispaanias. Alates 1989. aastast on Kilström ka Rootsi kaasaegse muusika ansambli KammarensembleN liige.

Andesr Kilström õppis Stockholmi Kuninglikus Muusikakõrgkoolis, kus tema õpetajaks oli professor Gunnar Hallhagen. Hiljem täiendas ta end selliste tunnustatud muusikute käe all nagu György Sebök, Tatjana Nikolajeva ja Colette Zerah. Aastal 1988 õppis ta Kanadas Banffi Kunstikeskuses.

Praegu töötab Anders Kilström klaveriprofessorina Stockholmi Kuninglikus Muusikakõrgkoolis. Ta on andnud meistrikursusi mitmetes riikides, sealhulgas Rootsis, Soomes, Islandil, Lätis, Kanadas ja Ameerika Ühendriikides.