Sel nädalalõpul tähistab 20. aastapäeva Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia jazzmuusika eriala. Sündmust tähistatakse kontsertidega Tartus ja Tallinnas, juubel kulmineerub pühapäeval galakontserdiga Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia suures saalis, kus astuvad üles mitmekümned nimekad õppejõud ja vilistlased.

“Jazzmuusika õppekava avanes Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias 2004. aastal ning kahe aastakümne jooksul on siit diplomi saanud üle saja muusiku, kellest paljud on tänaseks Eesti muusikamaastikul kenasti pildil nii jazzis kui ka teistes muusikažanrites,” sõnab akadeemia jazzmuusika õppejuht professor Jaak Sooäär. “EMTA jazz tähistab oma 20. sünnipäeva galaga, kus lavale astuvad jazzi magistriõppe vilistlased ja õppejõud. Sedalaadi esinduslikku kaheosalist jazzikontserti üle 40 muusiku osavõtul saab Eestis näha väga harva ning teadaolevalt Tartus lausa üle aastakümnete,” lisab Sooäär.

Juubeligalal “EMTA JAZZ 20”, mis toimub laupäeva õhtul Tartus Tubina saalis ja pühapäeval EMTA suures saalis, astuvad üles Kadri Voorand, Rebecca Kontus, Ingrid Rabi, Anett Tamm, Elina Martinson, Marianne Leibur, Maria Väli, Reelika Ranik (vokaal), Raul Sööt, Aleksander Paal, Mairo Marjamaa, Roberts Martinovskis, Roland Karu, Kristers Laurinš, Pēteris Ancveriņš (saksofon), Martin Kuusk (klarnet), Allan Järve (trompet), Kristjan Randalu, Jürmo Eespere, Vladimir Võssotski, Kirke Karja, Anna Vibe, Rain Rämmal (klaver), Jaak Sooäär, Pent Järve, Paul Daniel, Edgars Rugajs (kitarr), Martin-Eero Kõressaar, Mingo Rajandi, Henno Kelp, Mihkel Mälgand (bass), Tanel Ruben, Karl-Juhan Laanesaar, Kaspar Kalluste, Aleksandra Kremenetski, Mihhail Nikitin, Ramuel Tafenau, Eno Kollom (trummid).

Pidustused saavad alguse aga juba reede õhtul, kui EMTA black box’is saab kuulda jazzansambleid, kes äratavad ellu Duke Ellingtoni muusikalise pärandi. Akadeemia üliõpilased viivad kuulajad ajas tagasi jazzi kuldaega, tuues kaasa värske ja kaasaegse lähenemise.

Piletid on saadaval Piletikeskuses ja tund enne algust kohapealt.

Meediakajastusi:
Maian Kärmas. Külas on Jaak Sooäär (Vikerraadio, 17.10.2024)
EMTA jazzmuusika eriala galakontsert (Klassikaraadio, 17.10.2024)