10.–29. aprillil toimus Armeenias Gyumris rahvusvaheline festival-konkurss Renaissance, kus puhkpillide kategoorias saavutas I koha EMTA saksofonieriala üliõpilane Karl Tipp (juhendaja Olavi Kasemaa). 

Renaissance festival-konkurss on Armeenias oluline rahvusvaheline muusikasündmus. Esindatud olid erinäolised kategooriad soolomängust ja -laulust koorilauluni ning klassikast džässi ja folgini. Võisteldi erinevates kontserdipaikades üle Gyumri linna. Festival-konkurss toimus tänavu üheteistkümnendat korda

Karl Tipp alustas klaveriõpinguid Paide Muusikakoolis Astrid Silla klassis. Pärast klaverieriala lõpetamist jätkas ta samas koolis saksofoni õppimist Olavi Oismanni juures. 2011–2015 aastal õppis ta Georg Otsa nimelises Tallinna Muusikakoolis klassikalise saksofoni erialal ning jätkab praegu saksofoniõpinguid Eesti Muusika- ja Teatriakaadeemias.

Loomingus keskendub Tipp ühiskonna ja looduse vahelistele lahkhelidele. Samuti huvitub ta erinevate pillirühmade tämbrite sulandamisest. Suur tähtsus on vokaaltehnilistel võtetel ja ka keele erinevatel väljendusvahenditel. Lisaks põimub ta teostesse mikrotonaalsust, ka kasutab ta elektroonikat.

Allikas: Eesti Muusika Infokeskus