Teisipäeval, 25. septembril algab Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia 99. kontserdihooaeg, mille rikkalikus programmis on tänavu ka uus kontserdisari “Klaverivirtuoosid”. Värske kontserdisari sünnib koostöös Eesti Pianistide Liiduga.

Kontserdisarja “Klaverivirtuoosid” kunstilise juhi, pianist Mihkel Polli sõnul toob kontserdisari kuulajateni armastatud klaveriheliloojate tähtteosed, mida esitavad Eesti säravaimad pianistid ning EMTA üliõpilased, noored klaverivirtuoosid. “Sarja iga kontsert on pühendatud ühele heliloojale ning esimesel kontserdil tuleb ettekandele legendaarse pianisti ja helilooja Franz Liszti looming,” ütles Poll. “Lisaks täiendavad kontserte tekstilised vahepalad, milles tutvustatakse kontserdil kõlavaid teoseid ja nende loomise ajastut,” lisas Poll.

EMTA kontserdihooajal on publik oodatud osa saama ka juba traditsiooniliseks kujunenud sarjadest ja festivalidest. Muusikafestivali SügisFest programm on tänavu mitmekesisem kui kunagi varem, lisaks kontsertidele pakub festival sel korral ka etendusi ning töötubasid.

Eesti muusikute raudvarale pühendatud kontserdisari “Jubilate” tunnustab ja tänab sel hooajal muusikuid ja pedagooge nagu Lilian SemperRiho Mägi ja Olavi Kasemaa. Sarja raames toimub ka Balti riikide 100. aastapäevale pühendatud kontsert, kus Baltimaade heliloojate teoseid esitavad Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia, Läti Muusikaakadeemia ning Leedu Muusika- ja Teatriakadeemia keelpillitudengid ning -pedagoogid.

Tänavustest välisesinejatest väärib kindlasti äramärkimist Armeenia päritolu viiulivirtuoos Movses Pogosjan. Samuti jätkub koostöö Peterburi Konservatooriumiga, mille raames jõuavad Eesti publiku ette võimekad interpreedid Venemaalt  – viiuldaja Anna Laukhina ning pianist Regina Glazunova.

2018. aastale paneb piduliku punkti juba traditsiooniks saanud jõulukontsert, kus astuvad publiku ette EMTA tunnustatud õppejõud.

Kontserdihooaja repertuaaris on teosed alates eatust klassikast kuni kaasaegse jazzi ja nüüdismuusika, ooperi ja teatrini. Aastas jõuab lavale 150 kontserti.

Kontserdid ja etendused toimuvad peamiselt Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia saalides (Tatari 13). Enamik kontserte on tasuta.

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia on Eesti juhtiv muusikale ja teatrile spetsialiseerunud avalik-õiguslik ülikool. Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia tähistab 2019. aastal oma 100. juubelit.