Lavakunstikooli tudengid toovad lavastaja Aare Toikka käe all sellel suvel publikuni suvelavastuse “Ekke Moor”. Seekordne lavalugu põhineb August Gailiti kuulsa romaanil ja sünnib koostöös VAT Teatri ning Kuressaare Linnateatriga. Esietendus toimub 30. juulil Kuressaare Sadamaaidas.

Mängukava siin.
Oktoobris ja novembris 2015 mängitakse etendusi ka Tallinnas, Kanuti Gildi SAALis!

Lugu, mida jutustab romaanikirjanik Gailit, on ju päris lihtne. Üks rannaküla noormees läheb laia maailma õnne otsima. Kuid mingit õnne ta ei leia, hoopis kaotab lootuse. Seevastu koju tagasi jõudes, ennäe imet, ootab teda õnn! Muinaslooline roadmovie-motiiv paistab tänapäevaste väljarändamiste foonil üllatavalt päevakajaline. Nii nagu Gailiti romaan ilmus pöördelisel ajal, on tänanegi aeg etteaimamatu.

Lavakooli tudengite “Ekke Moor” 2015. aastal saab olema aga liikuv, aktiivne ja tantsuline mäng klišeedega eestlaste elust, unistustest ja hirmudest… Liikumisse põimitakse eesti rahvatantsumustreid, muusikat ja loodushelisid, mängime lavakujunduse, kostüümi ja valguse võimalustega.

Lavakooli tudengite mängus on keskseks tegelaseks Ekke ja peateemaks Gailiti enda sõnastatud küsimus: “Maski võib ju vahetada, aga kuidas vahetada hinge?” Nii saab lavaloo alapealkirjaks: “Valitud miraažid õnnest”.

Autor: August Gailit
Dramatiseerija ja lavastaja: Aare Toikka
Kunstnik: Iir Hermeliin
Muusikaline kujundaja: Ardo-Ran Varres
Koreograaf: Kristjan Rohioja
Lavavõitluse koreograaf: Tanel Saar
Valguskujundaja: Sander Põllu
Osades: Jürgen GansenMarkus HabakukkEster KuntuKarl LaumetsKarmo NigulaSaara NüganenLauli OtsarOtt RaidmetsChristopher RajaveerLiisa Saaremäel ja Risto Vaidla
Kursuse juhendajad: Peeter Raudsepp ja Katariina Unt