2022. aasta sügisel käivitus esimene Erasmus+ BIP projekt, milles Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia on juhtpartneri rollis. Tallinnas aset leidev projektinädal kulmineerub 21. aprillil kontserdiga EMTA festivali COMMUTE raames.

BIP projektis „Monteverdi Mosaik“ osalevad lisaks EMTA tudengitele varajase muusika interpretatsiooni ja heliloomingu üliõpilased erinevatest Euroopa muusikakõrgkoolidest – Helsingi Kunstiülikooli Sibeliuse Akadeemiast, Norra Muusikaakadeemiast, Läti Muusikaakadeemiast, Veneetsia Konservatooriumist ja Rovigo Konservatooriumist. Kaasatud on ka väga erilise koosseisuga Itaalia kaasaegse muusika ansambel Azione_Improvvisa (Margherita Berlanda (akordion), Pierpaolo Dinapoli (elektrikitarr), Daniela Fantechi (elektroonika) ja Andrea Antonel (teorb)), mis esitab projekti raames loodud noorte heliloojate loomingut.

Kogu protsessi keskmes on helilooja Claudio Monteverdi looming, mis on samas ka inspiratsiooniallikaks noortele heliloojatele – uudislooming ja varajane barokk põimuvad üheks tervikuks ning lõpptulemus vormub kontserdiks „Magus piin / Sweet torture“, kus Monteverdi loomingut esitavad noored muusikud, uudisteoseid ansambel Azione_Improvvisa.

Möödunud sügisel ja talvel toimusid tudengitele veebipõhised kohtumised ja loengud ning käesoleva aasta aprilli keskpaigas järgneb projektinädal Tallinnas, mille tulemusena toimub EMTA festivali COMMUTE raames 21. aprillil kontsert.

Projekti sisulist poolt juhib EMTA audiovisuaalse loomingu õppejuht ja lektor Einike Leppik, tudengeid juhendavad Azione_Improvvisa liikmed ning osalevate kõrgkoolide õppejõud. Välissuhete osakonna poolt koordineerib projekti Mari Köhler.

Rohkem infot: https://emtasaalid.ee/uritused/commute-5-magus-piin-sweet-torture/

Erasmus+ 2021–2027 programmiperioodil on avanenud mitmed uued võimalused koostöö tegemiseks partnerkoolidega üle Euroopa. Erasmus+ põimitud intensiivkursused (BIP) on lühike ja intensiivne programm erinevate riikide partnerkõrgkoolide vahel, mille raames toimub õppetöö osaliselt virtuaalselt ja mis kulmineerub projektinädalaga ühes osaleva kooli riigis. Projektinädala kohapealne miinimumkestus on 5 päeva, online-õppetöö võib toimuda nii samal ajal intensiivkursusega kui ka enne või pärast kontaktset õppetööd. Vaata ka: https://eamt.ee/uued-voimalused-erasmus-programmis-poimitud-intensiivkursus/