Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia korraline vastuvõtt bakalaureuse-, magistri- ja doktoriõppesse lõppes 2. juulil. Avaldusi esitati kõikidele õppeastmetele kokku 639. Vastuvõtt on veel pooleli kahel õppekaval: muusikaõpetaja magistriõppekaval (ühisõppekava TLÜ-ga) ja ingliskeelsel kaasaegsete etenduskunstide magistriõppekaval.

Bakalaureuseõppesse laekus 459 avaldust, millest 287 esitati lavakunsti eriala näitleja õppesuunale ning 43 ingliskeelsetele õppekavadele. Vastu võeti 124 üliõpilaskandidaati, neist eestikeelsetele õppekavadele 95 ja ingliskeelsetele õppekavadele 29 üliõpilaskandidaati.

Magistriõppesse laekus 154 avaldust, neist ingliskeelsetele õppekavadele 84 avaldust. Vastu võeti kokku 86 üliõpilaskandidaati, neist eestikeelsetele õppekavadele 49 (v.a. muusikaõpetaja ühisõppekava) ja  ingliskeelsetele õppekavadele 37 üliõpilaskandidaati (v.a. kaasaegsete etenduskunstide õppekava).

Doktoriõppesse laekus avaldusi 26, millest 17 esitasid välismaalased. Vastu võeti 3 nooremteadur-doktoranti, 2 doktorant-üliõpilast ning 1 teadmussiirde doktorant.

Laulu eriala ettevalmistuskursusele esitati 3 avaldust. Vastu võeti 1 kandidaat.

Kokku esitati immatrikuleerimiseks 216 uut üliõpilaskandidaati.

Populaarsemad erialad olid bakalaureuseõppe eestikeelsetest õppekavadest lavakunst, muusikakultuur, klassikaline laul, keelpillid ja helilooming ja muusikatehnoloogia (helirežii). Magistriõppes interpretatsioonipedagoogika, klassikaline laul, jazzmuusika, keelpillid ja klahvpillid.

Populaarsemad erialad ingliskeelsetest õppekavadest olid bakalaureuseõppes jazzmuusika, helilooming ja muusikatehnoloogia ja klassikaline laul ning magistriõppes kaasaegsed etenduskunstid, klahvpillid, keelpillid ning helilooming ja muusikatehnoloogia. 

Küllaltki suur oli ingliskeelsetele õppekavadele kandideerijate osakaal. Vastu võetud välisüliõpilaste päritolumaad on Läti, Leedu, Itaalia, Hispaania, Soome, Saksamaa, Holland, Belgia, Türgi, Ukraina, Prantsusmaa, Suurbritannia, Gruusia, Poola, Rumeenia, Horvaatia, Kreeka, Malta, Hiina, Lõuna-Korea, USA, Kanada, Austraalia, Kolumbia, India, Iraan.

Täiendav vastuvõtt 2024/2025. õppeaastaks toimub järgmiste erialade vabadele õppekohtadele:

Pärimusmuuusika (bakalaureuseõpe)
Muusikapedagoogika (bakalaureuseõpe, koorimuusika suund)
Jazzmuusika – löökpillid (bakalaureuseõpe, magistriõpe)

Avaldus koos vajalike dokumentidega tuleb saata hiljemalt 19. augustiks e-posti aadressile vastuvott@eamt.ee.

Avalduse vorm asub siin.

Sisseastumiseksamid toimuvad 21.–23. augustini. Ajakava leiab siit.