Kymbali Williams

Kymbali Williams (1997) on Londonis üles kasvanud Eesti-Ghana multiinstrumentalist, helilooja, produtsent, fotograaf, videograaf ja liikuja. Ta on omandanud bakalaureusekraadi Londoni Kaasaegse Muusika Akadeemias loovmuusika tehnoloogia erialal, mille lõpetas aastal 2019. Õpingute vältel puutus ta kokku heliproduktsiooni, – tehnika ja ruumilise heli valdkondadega, mis omakorda tekitas huvi selle vastu, kuidas neid oma töös kaasaegsete etenduskunstidega siduda.

2021. aastal andis Kymbali välja oma produtseeritud debüütalbumi “Laulud kui linnud”, mis on austusavaldus eesti keelele, folkloorile ja luulele. Oma muusikat on ta jaganud nii Von Krahli teatris, Tallinn Music Weekil kui ka Kõu ja Urissaare festivalilavadel. Samuti on ta läbinud arvukalt TikToki väljakutseid, mille käigus sai arranžeeritud ja esitatud erinevates stiilides muusikapalu. Audiovisuaalne sari “Dream River” peegeldab tema varajast soovi uurida tekstilisi, auditiivseid ja visuaalseid vahendeid tervikuna.

Viimase aasta jooksul on Kymbali teinud koostööd ja olnud juhendatud Hanna Junti poolt, kes on avardanud tema arusaamist liikumisest. See on arendanud Kymbali oskuseid töötada paremini tantsijate ja füüsilise teatri etendajatega.

Tema kunstipraktika keskendub interdistsiplinaarsele lähenemisele, ühendamaks muusikat, visuaalkunsti ja liikumist. CPPM-is õppides kavatseb ta uurida segareaalsuse erinevaid vorme, sealhulgas nii binauraalseid ja ruumilisi helisid, videomappingut kui kehaga suhestuvaid holograafilisi visuaale, võimaldades tal luua mitmedimensioonilisi tajudega manipuleerivaid teoseid. Oma loomeuurimuse kaudu püüab ta luua sümbioosi audiovisuaalse kaasahaarava keskkonna ja füüsilise etenduskunsti vahel, taasvormides kehalisuse, muusika ja tehnoloogia vahelist seost.

Spotify:
https://open.spotify.com/album/6AaTM2RylCVrY622ckdhX0?si=e5tRQRWaQ1eJx2cbLujc_g
https://open.spotify.com/track/328YB8Xmfa84hfxIxeycWW?si=7a0912f414e2411b
https://open.spotify.com/track/54IjgDrfxEkxmMJ7MEwdtb?si=55e2b479e3c44561

Kontakt:
www.kymbaliwilliams.com
contact.kymbaliwilliams@gmail.com