Kreete Tarmo

Kreete Tarmo (1998) on artist, kes alustab CPPMi magistriõppes uut teekonda. Seni on ta maailma avastanud õppides Ollerupi võimlemiskoolis Taanis, läbides bakalaureuseõppe Tallinna Ülikoolis Euroopa nüüdiskeelte ja kultuuride erialal ja õppides aasta Erasmusena Lõuna-Hispaanias.

Ta on OMAtsirkuse endine õpilane, kus tegeles erinevate tsirkusealadega ja võistles sportakrobaatikas. Hiljem pühendus Kreete rohkem tsirkusele ning treenis kätelseise ja tööd kangaga. Ta avastas uusi tehnikaid nagu triking ja parkuur, mis laiendas tema oskusi ja arusaama liikumisest. Ta on osalenud mitmes OMAtsirkuse etenduses, millest viimased on Kädi Metsoja “moiste” 2017 ja Sasha Pepelyaevi “Luba, et lendad!” 2018/2019.

Viimasel ajal esineb ta põhiliselt kangaartistina erinevatel üritustel, töötab kaskadöörina filmides ja teistes projektides, kus on vaja erilisi oskusi ning annab tunde ja seab koreograafiaid OMAtsirkuses.

Talle pakub pinget tsirkuse kasutamine etenduskunstis nii, et seda peaaegu ei märkagi; selliste hetkede loomine, mis juhtuvad justkui “kogemata”; mängimine kontrasti ja kehaliste piiridega ning uued väljakutsed.

kontakt: tarmokreete@gmail.com

koduleht: https://kreetetarmo.weebly.com