28. aprillil 2021 viis tunnustatud vokaalpedagoog ja EMTA lavakunstikooli õppejõud Sirje Medell läbi näidistunnid, millest said veebi vahendusel osa Räpina Muusikakooli ja Pihkva 1. Lastemuusikakooli õpetajad ja õpilased.

Mentortunnid on osa Räpina ja Pihkva muusikakoolide koostööprojektist “Connecting Through Music” ehk “Üheskoos muusikas”, mille raames korraldatakse mitmesuguseid ühiseid õppetegevusi ja koolitusi. Pandeemia tingimustes leiti uusi võimalusi koostööks veebi teel. Zoomi vahendusel toimuvates mentortundides tutvustavad oma õpetamismetoodikat tunnustatud Eesti muusikud ja pedagoogid, nende seas laulupedagoog Sirje Medell.

28. aprillil toimus kolm vaheldusrikast hääleseade ja interpretatsiooni tundi, kus Sirje Medelli õpilasteks olid EMTA jazzmuusika üliõpilane Kristi Raias (Rita Ray) ning lavakunstikooli XXXI lennu tudengid Markus Andreas Auling ja Hanna Brigita Jaanovits. Lisaks tööle õpilastega tutvustas Sirje Medell mitmesuguseid abivahendeid, millega hääle tekitamist hõlbustada ja häält pingetest vabastada. Räpina Muusikakooli direktori Marika Klimberg-Hyötyläineni sõnul olid tunnid sisutihedad, õpetlikud ja emotsionaalsed, kuulajad jäid väga rahule. Pihkva koolis tugineb vokaalpedagoogika teistsugustele alustele, mistõttu pakkusid tunnid enim uusi teadmisi just neile.

Näidistundide veebiülekande teostas tehniliselt Rainer Põldeots.

Muusikakoolide projekti raames on toimunud mentortunnid ka Maano Männi (viiul) ja Eva Püssaga (Alexanderi tehnika), ees ootavad veel kohtumised Johan Randvere (EMTA doktorant, klaver), Heigo Rosina (löökpillid) ja mitmete teiste mentoritega.

Projekt “Connecting Through Music” on osa Eesti-Vene piiriülese koostöö programmist.
Täpsem info Räpina Muusikakooli kodulehel siin ja siin.